Over Voeten in Balans

Specialisaties

Diabetische voet

Diabetes Mellitus is een stoornis in de stofwisseling waarbij zich een te hoog gehalte glucose in het bloed bevindt.

Behandeling: desinfecteren van de voet, nagels knippen en verzorgen, eelt en/of likdoorns verwijderen, incrèmen van de voet met een crème geschikt voor de diabetische voet.

Reumatische voet

Reumatische aandoeningen zijn aandoeningen van het menselijke bewegingsapparaat, die niet veroorzaakt zijn door trauma, ongeval, e.d. Het zijn ziekten van de gewrichten of van het bindweefsel. De meest voorkomende reumatische aandoeningen zijn artrose, ontstekingsreuma (reumatoïde artritis) en weke delen reuma.

Behandeling: desinfecteren van de voet, nagels knippen en verzorgen, eelt en/of likdoorns verwijderen, incrèmen van de voet met een crème geschikt voor de reumatische voet.

Orthesiologie

Techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand. Dit gebeurt d.m.v. een op maat gemaakte siliconenorthese.

Antidruktechniek

De vilttherapie kan op verschillende manieren worden toegepast, namelijk voor bescherming tegen druk en/of wrijving of preventieve bescherming. Let op! Dit is een tijdelijke oplossing.

Nagelbeugeltechniek

Techniek die wordt gebruikt voor ontlasting van de nagelwal en corrigeren van de nagelgroei.

Fenomeen van Raynaud

Fenomeen van Raynaud

Uw pedicure Marianne Enninga

Uw pedicure Marianne Enninga

TOP