schimmel nagels laseren

Wat is een schimmelnagel of kalknagel?
Schimmelnagels worden ook ’kalknagels’ genoemd  de medische benaming is ’onychomycose’.

Een schimmel(nagel)infectie is een infectie van de teen nagel  door een schimmel. Schimmelnagels ontsieren je voeten, hoe goed je die ook verzorgt. Onbehandelde schimmelnagels of kalknagels kunnen na verloop van tijd geelwit of zelfs geelbruin van kleur worden. De nagel is vaak ook in sterke mate verdikt. De nagel kan loslaten van de onderlaag en afvallen. Er groeit vervolgens een nieuwe nagel uit ,die echter op zijn beurt ook geïnfecteerd zal zijn met de schimmel.Meestal is je grote teen de pineut en begint de infectie aan het einde en aan de zijkanten van de teennagel.

Schimmelnagels laseren: hoe werkt dat? Sinds een aantal jaren kun je schimmelnagels laten behandelen met behulp van een laser.  Het is een pijnloze behandeling. In de weken en maanden na de behandeling zal je nagel  gaan uitgroeien tot een gezonde nagel. Bedenk wel dat het zo’n 7 tot 9 maanden duurt om een volledig nieuwe nagel te krijgen. Maar na 8 tot 10 weken zie je vaak al de eerste gezonde verschijnselen. 

Voordat de behandeling van start gaat, worden de nagels eerst dun gefreest. Tijdens de behandeling doodt het laserlicht de schimmel doordat het door de nagel dringt, zonder dat het echter effect heeft op de ontwikkeling van de nagel. De laserbehandeling tast de nagel, het nagelbed, matrix, nagelwand en de omgeving van de nagel in het geheel niet aan. 

Wat zijn de resultaten van het laseren van schimmelnagels?
In een onderzoek naar de effecten van laserbehandeling voor schimmel aan de teennagels,  Na zes maanden was 85 procent van de teennagels verbeterd. Uit het onderzoek blijkt dat niet iedere schimmelnagel is te behandelen met een laser.

Wat zijn de kosten van het laseren van kalknagels/schimmelnagels?
De behandeling wordt jammer genoeg niet vergoed door de zorgverzekeraars. Normaal gesproken wordt iemand drie keer behandeld met een interval van een maand. Ongeveer drie maanden na de behandeling kom je terug voor een eindevaluatie. Dit omdat de nagel eerst moet uitgroeien om het daadwerkelijke resultaat te kunnen aanschouwen.

28 euro per behandeling

De nagel is zwart omdat er bloed onder zit

De nagel is zwart omdat er bloed onder zit